Impressie

Geschiedenis

De Amateur Kunstmarkt werd al 13 keer georganiseerd. SAKB KunstLokaal heeft de organisatie nu 3 jaar geleden overgenomen. Ze vindt traditioneel plaats op het dorpsplein in Amstelveen.

Amateur Kunstmarkt 2019

Direct gezellig

De amateur kunstmarkt 2019 werd op zondag 19 mei gehouden en was direct gezellig met meer dan 400 bezoekers. Om 12:00 uur opende Herbert Raat (VVD), wethouder Kunst en Cultuur de markt. Hans Jansen, voorzitter van SAKB KunstLokaal, heette iedereen welkom. Na openingswoord van Herbert ontvang hij zijn portret, getekend door Edgar Jansen, docent bij SAKB KunstLokaal.

De hele dag waren er op de markt veel belangstellenden. Aan alle kraampjes werd druk gepraat, werden vragen gesteld over het werk, werd gelachen en werd er ook aardig wat verkocht. Vooral de kleinere voorwerpen, zoals sieraden en kleine schilderijtjes, aquarellen en etsen, vonden gretig aftrek. Maar ook voor grotere kunstwerken hadden kopers belangstelling. En ook al ging het de amateurkunstenaars niet in de eerste plaats om de verkoop, ze waren blij dat mensen hun werk waardeerden en thuis aan de muur wilden hangen.