Ga naar de inhoud

Panter in zijde

Britt van Dam

werkwijze

Panter in zijde

Zijdeschilderen…Een eeuwenoud proces dat vroeger werd doorgegeven van vader op zoon. Sommige mensen kennen het proces wel, anderen niet.

In mijn (online) workshop leer ik jou in iets meer dan een half uur de basis van het zijdeschilderen. Vooraf krijg je hiervoor een lespakket thuis gestuurd. Nadat je de basis hebt geleerd op een proeflapje, kan je zelf aan de slag om een stukje zijde te beschilderen. Dit stukje zijde wordt verwerkt op een t-shirt. Zo houd je altijd een stukje toegepaste kunst over aan de workshop!

Zelf niet zo creatief, maar wel dol op zachte zijde… Op onze website verkopen wij ook diverse ‘B-silk products’. Denk hierbij aan kaarten, t-shirts met handbeschilderde zijde, patchwork kussentjes en denim jackets. Neem gerust een kijkje!

over de maker

Britt van Dam

Dertig jaar geleden leerde ik – als meisje van 10 jaar – het proces van zijdeschilderen van mijn moeder kennen. In haar winkel met materialen voor kunstenaars gaf zij ook cursussen, waaronder zijdeschilderen. Deze prachtige jeugdherinneringen hebben er toe geleid dat ik dit bijzondere proces met heel veel plezier ook graag wil delen met jou! 

Contact

Hier kan nog een tekst komen.

Online workshop zijdeschilderes

€ 45,- ex. verzendkosten

korte omschrijving: ongeveer 1 tot 20 woorden

kussentje met zijde pachtwork

€ 39,95, ex. verzendkosten

korte omschrijving: ongeveer 1 tot 20 woorden

Vloeibare zijdeverf

€ 45,- ex. verzendkosten

materialen online workshop zijdeschilderen