Ga naar de inhoud

Myrmecophaga Tridactyla

Hélène Koopmans

werkwijze

Myrmecophaga Tridactyla

Myrmecophaga Tridactyla is een werk dat ik gemaakt heb voor mijn expositie Hélène’s Bestiarium. Deze expositie is een voortzetting op mijn onderzoek naar welke functie wij de binnen en de buitenruimte toeschrijven. In een voorgaande expositie werd binnen buiten en buiten binnen. In deze expositie toonde ik de binnenruimte met buiten elementen (gekke dieren) en in Helene’s Bestiarium kijkt buiten naar binnen naar wezens die buiten horen.

Ik maak graag werk wat licht verwarrend is. Werk dat de beschouwer even doet stil staan en nadenken; wat zie ik nou eigenlijk? Om het nog wat absurder en verwarrender te maken gebruik ik graag dieren in mijn werk die er uit zien alsof ze van verschillende, niet bij elkaar passende onderdelen aan elkaar zijn gezet. Mijn werk wordt beïnvloed door elementen uit de popculture, met name BBC series zijn een geliefde inspiratie bron, vooral series als Doctor Who en aanverwanten.

over de maker

Hélène Koopmans

Na mijn studie Engelse letterkunde studeerde ik van 2006 tot 2010 aan de Academie voor Beeldende Vorming van de AHK te Amsterdam. Ik heb 10 jaar les gegeven op diverse scholen en ben nu werkzaam als Unit Coördinator op een BSO.

Grote en kleine tekeningen in potlood, aquarel, aquarelpotlood en gouache. Tekeningen in pen en inkt. Ook maak ik linosneden. Alle tekeningen zijn gemaakt op stevig 150 of 200 gr zuurvrij tekenpapier of aquarel papier. De linosneden zijn gedrukt met inkt op waterbasis op zuurvrijpapier van 80 of 100 gr. 

Anyone for tennis?

€ 110,-

Potloodtekening op zuurvrij papier. A4 formaat. Deze tekening is gemaakt voor de expositie: Helene’s Bestiarium.

De Doctor in zijn Werkkamer

€ 500,-

Pentekening, pen, oostindische inkt, fineliner, markerstift op zuurvrij 220 gr aquarelpapier. 50 cm x 40 cm.

Dit werk is gemaakt voor de in 2019 uitgeschreven door het Rijksmuseum uitgeschreven competitie Lang leve Rembrandt. Dit werk heeft van juni tot september 2019 in het Rijksmuseum gehangen.

Javanese Dragon Green

€ 35,-
1/6 Linosnede. Handgesneden en handgedrukte 3 kleuren druk. Gedrukt op dun tekenpapier 100 gr. zuurvrij. Omdat de prints met de hand zijn gedrukt is elke print net iets anders.