Ga naar de inhoud

Valentina

Saskia Arty

werkwijze

Valentina

Valentina is een model uit Barcelona en in tijden van corona, met een live zoom sessie geschilderd. Het leuke van digitaal modeltekenen is dat het model andere gezichtposities kan aannemen, die niet traditioneel zijn. Dit was een 20 minuten pose,  waarbij ik voor mij nieuwe materialen uitprobeerde en vanaf een tafelblad schilderde in plaats van mijn gebruikelijke staande positie bij een ezel.

Ik heb de tekening opgezet met een fineliner. Vervolgens lichte en donkere delen van het model aangeduid met kleurrijk palet van de ecoline.
over de maker

Saskia Arty

Saskiarty is een gevoels- en mensenmens, afgestudeerd aan TUE bouwkunde.
In mijn kunst heb ik mij ontwikkeld bij cursussen bij SAKB KunstLokaal bij Yvonne Maya Bakker in portret en bloemenkunst. Raymond Huisman heeft mij de klassieke  principes van modeltekenen bijgebracht met moderne inzichten. Tevens volg ik momenteel storytelling fotografie lessen bij Paul Struijk.

Contact

Wil je iets meer weten contact mij via email of mobiel nummer

Gouden regen

€ in overleg

acryl, (1 x  1 meter) op doek.

De gouden regen stond zo mooi te pronken in mijn voortuin. Op de laatste dag van zijn pracht besloot ik deze vast te leggen in een schilderij met dik relief.

Paarse regen

€ in overleg

acryl (1 x  1 meter) op doek.
Ook al was de paarse regen uitgebloeid, toch nog het gevoel van deze prachtplant met tegenlicht weten vast te leggen. Ook hierbij gebruik gemaakt van relief in de bloemen

Ariannee

€ in overleg

Portret van Ariannee volgens klassieke schilder methodieken geschilderd. Olieverf op linnendoek. Je moet dit portretje eigenlijk in het echt zien zo levendig en mooi zijn de kleuren